Fietsers strijden om startbewijs voor populairste granfondo

De Nove Colli is beslist één van de populairste granfondo’s die we kennen. Vorig jaar was het Italiaanse wielerevent binnen een paar minuten volzet en ook nu staan mensen in de rij voor de volgende editie (20 mei 2018). Vorige week konden fietsers zich pre-registreren, begin november is er de click-day waarop je het startbewijs moet verzilveren. Gelukkig zijn er manieren om langs de lange wachtrij te lopen en zeker te zijn van een startnummer. Gasten van hotel Valverde & Residenza die uiterlijk 31 maart 2018 boeken, krijgen gegarandeerd een stuurbordje. En dat zonder de hoofdprijs te betalen.

De Nove Colli staat bij racefietsers wereldwijd hoog op het verlanglijstje. Vreemd is dat niet, want de Nove Colli is één van de oudste Italiaanse granfondo’s van allemaal. Ze wordt algemeen beschouwd als de moeder der granfondo’s, eentje die gunstig is ingetekend op de wielerkalender. Voor de echte fanatieke sportfietsers is de Nove Colli in mei immers een uitstekende voorbereiding op zomercyclo’s als La Marmotte en de Maratona dles Dolomites.

Uitdaging voor iedereen
De Nove Colli (letterlijk verteld: ‘Negen Heuvels’) start en finisht in Cesenatico, de kuststad die ooit het thuis was van Marco Pantani. Tussendoor verken je het heuvelende achterland van Emilia Romagna. Over een afstand van 205 kilometer overwin je 3.840 hoogtemeters. Er is tevens een kortere route van 131 kilometer met vier beklimmingen (1.871 hoogtemeters). Voor welke van de twee routes je ook kiest, met de opeenvolging van hellingen en technische stroken is de Nove Colli voor iedereen een uitdaging.

De pre-registratie voor deelname aan de Nove Colli is intussen geopend. Er zijn voor de komende editie, de 48ste in de historie van de Nove Colli, 12.000 startbewijzen beschikbaar (vorig jaar was de granfondo binnen een paar minuten uitverkocht). Wie niet wil ‘vechten’ om een ticket, kan terecht bij Hotel Valverde & Residenza. Het hotel in Cesenatico, op een kilometer van de Nove Colli-finish gelegen, biedt fietsers tot en met 31 maart 2018 de mogelijkheid om een startbewijs via het hotel te boeken. Het ticket maakt deel uit van een compleet wielerpakket (115 euro) dat in het hotel wordt afgeleverd.

Fietshotel
Hotel Valverde & Residenza is het hele seizoen door gericht op fietsers (overnachting vanaf 59 euro per nacht). Zeker in de dagen rond de Nove Colli weten racefietsers het te vinden. Hotel Valverde & Residenza heeft ruime appartementen en biedt fietsers allerlei gemakken, zoals een wasservice voor sportkleding en een werkplek. Voor grotere werkzaamheden en reparaties is er een samenwerking met een tweewielerzaak. Het hotel biedt routes en een gids die fietsers meeneemt naar de mooiste fietsspots die Emilia Romagna rijk is. De maaltijden zijn aangepast aan de behoeften van sportfietsers.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts