Fietshouding: 5 tips

Een goede houding op de fiets is belangrijk. Daarom is het belangrijk om bij de aankoop van je nieuwe fiets in de eerste te meten welke maat jij nodig hebt. ‘Meten is weten’, een cliché, maar niets is minder waar.

Symptomen en oplossingen.

1. Last van je nek?

Als je schouders te veel naar voren staan, blokkeer je je nek. Monteer een kortere stuurpen. Zo komt je stuur ietwat dichter te staan en zorg je voor een kortere afstand tussen je schouders en je stuur. Gevolg: je schouders en nek geraken meer ontspannen.

2. Zadelpijn?

We zien vaak racefietsen waarvan de zadelpen de lucht in gaat. Dat ziet er mooi en sportief uit, maar daardoor verminder je de stabiliteit van het achterwerk op het zadel. Je wiebelt van links naar rechts. Oplossing: zadel omlaag tot dat je benen net niet gestrekt zijn op het moment dat je pedaal op het laagste punt staat.

3. Je knieën botsen tegen de bovenbuis of tegen elkaar?

Oorzaak van dit probleem is dat je je voeten niet stabiel op je pedalen houdt. Zorg voor meer stabiliteit in je schoenen (denk aan steunzolen) of plaats je zadel iets omhoog.

4. Pijn in de onderrug?

Klassiek probleem. Je zit te ver voorover gebogen. Plaats je stuur wat meer vooruit.

5. Tintelende handen?

Je zet te veel druk op je stuur. Probeer vaker te ontspannen zodat de bloedsomloop actief blijft. Het stuur iets verhogen kan dit probleem ook oplossen.

Heb je zelf nog tips? Stuur ze door naar info@vivocyclo.com

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts