Foto-reportage: de Factor O2 voor de lens.

Dat Factor een alternatief business-model heeft, da’s wel duidelijk. Het merk kwam vorig jaar terecht in de Tour de France samen met AG2R waar Oliver Naesen het Belgische gezicht werd. Factor keek eerst hoe ze het merk bekend kunnen maken en keek dan pas hoe het product in de markt te plaatsen.

Lees hier het artikel over de product-voorstelling in de Benelux.

We trokken richting Colmar, een gezellige stad in de Elzas in Frankrijk. Niet enkel om de fiets grondig te testen, maar ook om de high-end fiets mooi in beeld te brengen.

Tijdens de voorstelling van Factor in het Centrum Ronde van Vlaanderen, kregen we ook daar de kans om de fiets grondig te testen, in de Vlaamse Ardennen. Onze conclusie daar was duidelijk. De fiets geeft je het comfort dat je nodig hebt voor elke ondergrond. Zowel kasseien als asfalt, de Factor O2 is een solide beest. Er is geen onderdeel dat niet past.

“De fiets is licht genoeg om er goed mee te kunnen klimmen. Tegelijkertijd voelt het frame niet te stijf aan waardoor hij ook geschikt is voor de Vlaamse klassiekers.” – Oliver Naesen

Onze ervaring?

Het is een echt plezier om hiermee te rijden. De fiets voelt niet stijf aan wat ervoor zorgt dat hij in elke situatie comfortabel voelt. Je speelt met deze fiets. En dat zit hem in de details en de keuze van materialen. Het wegwerken van de bekabeling bijvoorbeeld, zorgt voor dat stabiele, solide gevoel. We merken ook Black Inc carbon remblokjes op.

En de prijs?

Tja, kwaliteit kost geld. En deze high-end fiets is gemaakt voor diegene die topkwaliteit wil. Deze fiets, afgesteld zoals op de foto’s kost €8.799. Da’s een smak geld. Een proefritje is dus zeker aan te raden ^^.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts