Het fietsslot van de toekomst.

2 studenten Industrieel product ontwerp in Kortrijk hebben een nieuw manier ontwikkeld om het fietsslot te openen. Ze creëerden uit bestaande technologieën een nieuwe toepassing om een fietsslot eenvoudiger te openen.

Uit eigen ervaring bleek dat een fietsslot met de sleutel heel onhandig was. Wanneer de mensen een hele bos sleutels bij zich hebben, wanneer de sleutel op een ongepast moment kwijtgeraakt of wanneer de sleutel afbreekt zorgt dit voor problemen.

Voor een project in school zijn 2 designers in wording op dit probleem gebotst. Het idee was om de sleutel volledig van de baan te vegen en dit vervangen door een herkenbare blauwe chip. In het fietsslot van de toekomst zit de elektronica die ervoor zorgt dat via RFID (identificatie met radiogolven) het slot open en gesloten kan worden. De tag werkt vanaf 5 cm afstand, dus hoef je alleen maar je tag dicht bij het slot te houden en je fiets is terug los. Ook geeft dit de mogelijkheid om het met behulp van je gsm te openen. Waardoor er veel meer toepassingen voor dit fietsslot komen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts