Het Green Shape label van fietskledij en accessoire-merk Vaude onder de loep.

Eco labels genoeg in deze wereld – op elk flesje, elke doos, elke verpakking vind je wel ergens een icoon waarbij het merk duidelijk wil maken dat ze ecologisch te werk gaan, of het product zelf onder specifieke omstandigheden wordt ontwikkeld met een minimum aan negatieve gevolgen voor mens, dier en milieu. We spraken met de communicatie van fiets-accessoire merk Vaude en gaan dieper in op dat ECO label.

Onze planeet heeft daden nodig. En outdoor-uitrusting mag de natuur niet onnodig belasten. Green Shape is ons bewijs dat dit mogelijk is: Milieubesparend. Eerlijk. En functioneel.

Een quote op de milieuvriendelijke pagina van de Vaude website. Het ‘Green shape’ label werd ontwikkeld door Vaude zelf. En niet onlogisch … het merk ziet geen alternatief en wou hun eigen sterktes benadrukken.

1. Ontworpen voor het leven. Niet voor de trend.

Functionele kledij ontwerpen, dat betekent ook dat jassen, broeken, bodywarmers, shirts, onderkleding ook lang worden gedragen. Vaude wil dit duidelijk maken aan de hand van het Green Shape label. De collectie is tijdloos en kan dus lang gedragen worden. En als er toch iets fout loopt, dan wordt dat hersteld.

2. Minder water. Minder chemie. Minder CO2.

Hier wordt het Bluesign® system vermeld. Vaude kledij wordt ontwikkeld vanuit een milieuvriendelijke gedachtengang. Er wordt gekozen voor klimaatvriendelijke alternatieven zoals hennep, biokatoen en bio-kunststoffen. Het zijn materialen die minder of niet op aardolie gebaseerd zijn. Ook bij de productie ervan wordt gekozen voor minder water, minder chemie en dus minder CO2.

3. Voor jou gemaakt, onder eerlijke omstandigheden.

In welke omstandigheden de Vaude kledij wordt ontwikkeld, daar gaat het om. Niet de locatie maar wel de condities en arbeidseerlijkheid, dat is belangrijk: eerlijke lonen, arbeidsomstandigheden. Of dat nu in Europa of het Verre Oosten gebeurt, da’s irrelevant. Vaude is sinds 2010 partner van de FairWear foundation.

4. Repareren indien mogelijk en reserve-onderdelen beschikbaar.

Een vaak voorkomende probleem: de bevestiging van je fietstas is stuk en onderdelen zijn niet beschikbaar. Vaude ziet dit anders: op hun webshop staat elk item beschikbaar – je kan dus zelf aan de slag of doet beroep op hun herstellingsdienst.

5. Doorverkopen of doneren, in plaats van weggooien.

‘Weggooien’, dat staat niet in het woordenboek van Vaude. Een duidelijk statement in een wereld van overconsumptie. Het merk verwijst naar hun Vaude eBay shop. Je kledij doneren, dat kan ook: Second new. as good as new.

Tips voor een duurzamer behoud van je Vaude kledij.

Vaude, made in Germany.

OVER HET MERK

VAUDE maakt functionele en innovatieve producten voor activiteiten in de berg- en fietssport. Als duurzame en innovatieve outdoorfabrikant levert VAUDE een bijdrage aan het verbeteren van de wereld zodat de mens van morgen kan genieten van de natuur met een schoon geweten. Daarmee zet dit familiebedrijf wereldwijd ecologische en sociale standaarden. VAUDE (uitgesproken als [fau’de]) staat voor milieuvriendelijke producten welke op eerlijke wijze zijn gefabriceerd. In het hoofdkantoor vlakbij het Zuid-Duitse dorp Tettnang biedt het bedrijf werk aan ongeveer 500 mensen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts