Hoe je fiets fotograferen. #baaw etc.

Vooral fixies worden veelvuldig gepost op internet en sociale media. #fixie, #singlespeed, #bikelife zijn maar een aantal hashtags die worden gebruikt om je de foto van jouw fiets alle aandacht te geven. We zijn trots op onze tweewielers en dat willen we delen met anderen. Ook Vivocyclo is steeds op zoek naar de ideale shoot.

Je fiets is sexy.

Hashtag #bikeporn is ontstaan uit fotografie van fietsen. De fiets heeft iets, moeilijk te omschrijven. Iets waar je kan blijven naar kijken. Moeilijk te omschrijven, maar het is net dat wat sommige fietsen … sexy maakt. We hebben het van horen zeggen!

#baaw is een hashtag, vooral gekend bij single-speed fietsen en de fixie rijders. Bike Against A Wall (#baaw). Grappig of serieus, het is het middel om je fiets te tonen aan andere fixie-rijders en enthousiastelingen over de hele wereld.

Enkele tips om de mooiste kant van je fiets te laten zien.

  1. Neem een foto van de aandrijving-zijde van je fiets. De crank is een mooi onderdeel van de fiets, dus plaats dat op de voorgrond. Bij fixies is het net de simpliciteit van de fiets die het mooi maakt.
  2. Indien mogelijk, probeer je fiets actief op te stellen. Heeft je fiets geen standaard, zoek dan alternatieven.
  3. Plaats je pedalen horizontaal. Zorg voor een ‘cleane’ look. Je fiets is actiever in 1 lijn, dus ook je crack-armen zien er mooier uit op 1 lijn, horizontaal.
  4. Zorg dat je zadel recht staat. Volledig recht. Er is niets zo amateuristisch alsof het lijkt dat je zadel klaar is om op te stijgen.
  5. Plaats je wielen zo dat de logo’s op de velgen leesbaar zijn en dat het ventiel ofwel verticaal met de grond staat of niet zichtbaar is.

Best tip: Be original!

Pure Fix Cycles organiseert elke week foto wedstrijden. Nogmaals het bewijs dat ‘bike photography’ hot is. Check it out at Photo Challenge

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts