Ikea gaat fietsen verkopen. Vanaf augustus.

Naast het gigantische Ikea assortiment breidt het uit en bieden ze nu ook een transportmiddel aan. De fiets krijgt de naam ‘Sladda’ en is vanaf augustus verkrijgbaar in Nederland.

Woordvoerster van Ikea legt uit: “De fiets past volledig in het concept en de leefwereld van een groot deel van onze klanten. Dat zijn vooral stadsbewoners en die verplaatsen zich meer en meer met de fiets. De fiets is duurzaam en gezond en dat past bij ons doel om bij te dragen aan een beter dagelijks leven.”

De Sladda is een lichtgewicht aluminium frame en verkrijgbaar met allerlei accessoires. Zo kan je er ook een handig karretje aan hangen. Geschikt voor al je aankoop bij Ikea, aldus de woordvoerster. Verder is de fiets uitgerust met een aandrijfriem, geen ketting. Typisch Nederlands, is de fiets uitgerust met een terugtraprem en een schijfrem vooraan. De fiets is uitgerust met een twee automatische versnellingsnaaf, mooi weggewerkt.

Het ontwerp van de Ikea-fiets werd reeds bekroond met de prestigieuze Red Dot designprijs.

Belgische markt

Na de start in Nederland zal de fiets in de hele wereld verkrijgbaar zijn. Vraag is of de fiets voor het Belgische publiek aangepast zal worden. Belgen zijn eerder 2 remhendels gewoon of passen we ons aan?

Onderhoud?

De fiets is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dat wil niet zeggen dat de fiets geen onderhoud vraagt. Kunnen we hiervoor terecht bij Ikea? We vroeger het aan IkeaHelpt.

Prijs: 499 euro voor IKEA FAMILY leden en 699 euro voor niet-leden.

Wat denken jullie? De ideale stadsfiets?

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts