InFLUOncers zorgen voor views in het verkeer op donkerste dag van het jaar.

De fietsenketen Bike Republic van Colruyt Group – stuurde op de kortste dag van het jaar verschillende influencers de ochtendspits in om views te halen in het donker. Dit keer niet op sociale media, maar door zich op gevaarlijke fietspunten in het verkeer te laten opvallen in een fluo outfit van partner GoFluo. Een zichtbare campagne om duidelijk te maken dat fluo dragen als zwakke weggebruiker één van de beste manieren is om ongelukken in het verkeer te voorkomen. Zeker nu meer en meer mensen de fiets als primair vervoersmiddel inzetten.

Uit een statistische analyse van Vias institute1 blijkt dat er niet alleen meer ongevallen gebeuren tijdens de donkere dagen, maar dat ze ook een stuk ernstiger zijn. Er gebeuren 31% meer letselongevallen bij zwakke weggebruikers en een stijging van 57% zwaargewonden en doden binnen die ongevallen. “Elk ongeval is er één te veel. Daarom proberen wij onze klanten – en fietsers in het algemeen – te sensibiliseren rond veiligheid met onze nieuwe ‘InFLUOncers’-campagne. In de wintermaanden is opvallen in het verkeer één van de beste manieren om een ongeluk te vermijden” verklaart Davy Claeys (Marketing Manager bij Bike Republic).

Verantwoordelijkheid opnemen en sensibiliseren

Als grootste fietsretailer van het land – met 27 winkels in Vlaanderen en Brussel – wil Bike Republic zijn verantwoordelijkheid opnemen en inzetten op sensibilisering rond het thema. Claeys:

“Steeds meer mensen gebruiken hun fiets, e-bike, elektrische bakfiets of longtail als primair transportmiddel, ook in deze donkere wintermaanden. Om dit op een veilige manier te doen, is het belangrijk dat we voldoende zichtbaar zijn in het verkeer. Toch is het nog steeds een minderheid van de fietsers die reflecterende of fluorescerende kledij draagt. Vooral bij jongeren blijft fluo enorm slecht scoren. Onze verkoop van verlichting en reflecterende accessoires groeit jaar na jaar met gemiddeld zo’n 20%, maar dat kan wat ons betreft nog veel beter, zeker als we naar de stijgende verkoop van e-bikes en speedpedelecs in de markt kijken. Als compagnon de route voor elk fietsmoment – ook de donkerste – vinden we het dan ook belangrijk om samen met onze leverancier GoFluo te focussen op meer zichtbaarheid in het verkeer. In overleg met ons communicatiebureau at-thetable besloten we daarom om op de donkerste dag van het jaar influencers in te zetten als influoncers en zo de aandacht te vestigen op het belang van fluorescerende en reflecterende kledij.”

InFLUOncers?

Influencers weten als de besten hoe ze moeten opvallen op social media. Maar net om de problematiek meer visibiliteit te geven, bleven sommige van hen vandaag offline. De actie werd gisteren o.a. door @mamavanvijf, @lnknits, @miekedoocx, @chloevandenbussche en @claudiavanavermaet aangekondigd met de simpele boodschap: ‘Morgen post ik niks want dan haal ik views in het donker.’

In plaats van hun views zoals gewoonlijk op social media te halen, doen ze dat vandaag als ‘influoncers’ op donkere, gevaarlijke fietspunten. Met een fluo jasje aan én een reflecterende, sensibiliserende boodschap in de hand maken ze fietsers in de ochtendspits op een luchtige manier duidelijk dat een goeie zichtbaarheid aan de basis ligt van meer veiligheid in het verkeer.

Ook niemand minder dan Sociaal Incapabele Michiel engageerde zich als ‘influoncer’ om zo zijn volgers op Instagram te mobiliseren met een fijn filmpje.

Kijken naar de lange termijn

“Het is niet de bedoeling dat het bij deze ene actie blijft” aldus Davy Claeys.

“We willen dat zoveel mogelijk fietsers zelf ook ‘influoncers’ worden en anderen hierin meetrekken, zodat er zoveel mogelijk mensen gezien worden in het verkeer. Daarom blijven we tijdens de donkere wintermaanden die er nog aankomen inzetten op het thema. Daarnaast zullen we ons assortiment fluorescerende en reflecterende kledij en accessoires ook verder verbreden.”

Meer info over de campagne vind je op ikwordinfluoncer.be


Zichtbaar op de fiets?

Ga eens langs bij één van de 27 bij Bike Republic winkels in Vlaanderen of neem een kijkje op www.gofluo.com

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts