Kledingtip voor mountainbikers (winter en zomer).

In de zomer is de ideale kleding voor mountainbikers hetzelfde als de normale fietskleding. Behalve de schoenen en de handschoenen zijn de kleren voor beide doelen te gebruiken. Net als op de weg heb je comfortabele en beschermende kleren nodig, en kun je je het beste in laagjes kleden.

De verschillen in kleding worden duidelijk in de winter, of wanneer je in de bergen fietst. De kleren die je in dat soort situaties nodig hebt, zijn van een zwaardere kwaliteit dan die je normaal gebruikt. Op grote hoogte zijn de weersomstandigheden vaak extreem, zeker in de winter. Het weer in de bergen is veranderlijk, en zelfs in de zomer is het verstandig om extra kleren mee te nemen als je een tocht maakt op grote hoogte. Een waterdichte jas en broek, een fleece-trui en een petje voor onder je helm, passen in een kleine rugzak. Het is verstandig om ook eten, drinken, een kaart, een kompas, een fluitje en een EHBO-kit mee te nemen. Op mountainbike-schoenen moet je goed kunnen lopen. Koop desnoods een warm paar voor de winter, omdat overschoenen er meestal niet overheen passen. Mountainbike-handschoenen voor de zomer zorgen voor meer grip ip het stuur en beschermen de vingers.

Draag in de winter een wind- en waterdichte jas, thermische handschoenen en een lange wielrenbroek. Koop ook een bril met beschermende glazen – het winterse licht kan heel fel zijn.

Zomerkleding

Zomerkleding voor mountainbikers is ongeveer hetzelfde als zomerkleding voor de weg. Mountainbikers hebben vaak een voorkeur voor lossere broeken. Let er bij de aanschaf van een loszittende model broek op dat er een zeem in zit. Let er ook op dat het model de onderrug bedekt, en dat de pijpen niet in de weg zitten bij het trappen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts