Maak je partner met deze 6 tips enthousiast voor fietsen.

Ben jij gek op fietsen maar wilt jouw partner nooit met je mee? Volg dan deze 6 tips van Flyer om hem of haar enthousiast te maken om altijd met je mee te gaan fietsen.

Samen fietsen is het mooiste wat er is, maar het is niet altijd gemakkelijk. Het uithoudingsvermogen en de kracht verschillen per fietser. Ook de techniek is niet bij iedereen gelijk. Als je er, ondanks de verschillen, toch voor kiest om samen te fietsen, kan de tocht een stuk minder ontspannend zijn. De volgende 6 tips vertellen je hoe je jouw partner enthousiast maakt om samen te fietsen, en dat op een prettige manier.

1. Kies de juiste fiets

Kies nooit een fiets omdat je hem mooi vindt. Maar wel omdat je comfortabel in het zadel zit, gemakkelijk kan schakelen en je op je gemak voelt. Of je nu met een stadsfiets of een moderne e-bike rondrijdt, zonder goede fiets bestaat de kans dat je fietsplezier snel verloren gaat.

2. Toon begrip

Je zou de hele dag op de fiets kunnen zitten. Maar wat als je partner pas net is begonnen? Toon begrip als de fietslust bij je partner even wat minder is of als de benen niet zo goed zijn als de jouwe. Iedereen heeft weleens een slechte dag en dat is helemaal niets om over in te zitten.

3. Maak er geen wedstrijd van

Denk eraan dat je samen iets doet en dat je jouw partner laat kennismaken met iets nieuws. Niemand heeft er zin in om jou, als beter getrainde fietser, te evenaren en daarbij steeds naar lucht te moeten happen. In dat geval is het enthousiasme al verdwenen voordat je de tocht goed en wel bent begonnen.

4. Neem pauzes

Stippel haalbare routes uit die niet te veel van jou en je partner vragen. Een korte tussenstop nemen en een snack onderweg zijn belangrijk. Ze verbeteren de gemoedstoestand, zeker als je net een heuvel hebt beklommen.

5. Overleg

Onderschat het belang van communicatie niet! Vraag af en toe of het tempo goed is en laat je partner weten als je zin hebt in een stop. Praten helpt, zoals altijd.

6. Fiets ook alleen

Doe niet alles samen. Een toertje in je eigen tempo rijden is soms juist leuker. De volgende keer, als je weer samen fietst, ben je extra gemotiveerd om er iets moois van te maken.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts