Marianne Vos en Riejanne Markus stellen training open voor racefietsers.

Marianne Vos en Riejanne Markus stellen hun training op respectievelijk 16 en 17 september eenmalig open voor sportieve fietsers. Zij doen in het kader van La Ride, een initiatief van Ridley. Daarmee daagt de Belgische fietsfabrikant vrouwelijke fietsers uit om in de maand september een trainingsrit van ten minste 100 kilometer te maken en deze via de Strava (La Ridley) te delen. Racefietsers die slagen krijgen een digitale goodie bag.

 

Marianne Vos houdt haar La Ride op zaterdag 16 september. De rit wordt één van haar laatste trainingen op Nederlandse grond alvorens ze naar het wereldkampioenschap in Bergen vertrekt. Fietsers verzamelen zich ’s ochtends op de parkeerplaats bij De Koppelpaarden (Oude Kerkstraat 1, Dussen). Om 10.00 uur vertrekt de groep onder aanvoering van Marianne Vos voor een training. Zowel vrouwen als mannen mogen aanhaken. Het fietsmerk doet er niet toe.

Marianne Vos
“Tijdens trainingsritten komt het voor dat een enkele racefietser stiekem in m’n wiel probeert te kruipen. Bij mijn La Ride hoop ik echter dat het er veel en veel meer zijn. Samen maken we een serieuze trainingsronde van minstens honderd kilometer over mijn favoriete wegen in Brabant. Want ja, ik zit midden in m’n voorbereiding op het wereldkampioenschap in Bergen en heb de kilometers van La Ride hard nodig. Iedereen die durft en trek heeft, is welkom”, zegt Marianne Vos.

Riejanne Markus
Een dag later, op zondag 17 september (10.00 uur), houdt Riejanne Markus haar La Ride. Ook zij neemt racefietsers mee naar haar favoriete trainingswegen in Noord-Holland. “We starten bij het clubgebouw van WTC De Amstel (Startbaan 3A, Amstelveen) en gaan net zo lang door totdat iedereen de magische grens van 100 kilometer op de teller is gepasseerd. Ik hoop dat er veel racefietsers – vrouwen én mannen – meegaan en dat zij ook bij terugkomst nog in m’n wiel zitten”, zegt Riejanne Markus.

Over La Ride

Gedurende de hele maand van september probeert Ridley wereldwijd zo veel mogelijk vrouwen op de fiets te krijgen voor een rit van minstens 100 kilometer. Iedereen mag zelf de dag, plaats en tijd kiezen. Voorwaarde is dat de rit binnen één dag wordt afgewerkt en dat de deelnemers lid zijn van de Strava-club La Ridley. Zo valt te controleren of de challenge is geslaagd. De vrouwen die slagen krijgen een virtuele goodie bag met daarin vouchers van verschillende fietsgerelateerde merken.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts