Maserati en Montante komen met exclusieve single speeds.

Maserati en Montante hebben elkaar opnieuw gevonden. Onder de vlag van Maserati brengt het eveneens Italiaanse Montante een reeks single speeds op de markt. Deze collectie racefietsen is gebaseerd op iconische automodellen van Maserati. Van elk exemplaar wordt een gelimiteerd aantal geproduceerd dat gelijk staat aan het bouwjaar van het desbetreffende model. De fietsen zijn vanaf nu te bestellen bij de officiële Maserati-dealers (beginprijs: 1.475 euro).
Er is in eerste instantie gekozen voor vier single speeds waarvan het ontwerp ontleend is aan historische Maserati’s: de 250s (1957), 450s (1957), 3500 GT (1957) en Ghibli (1967). Elke fiets weerspiegelt het desbetreffende automodel en bouwjaar. Ter hoogte van de boven- en balhoofdbuis zit bij alle vier uitvoeringen een metallic plaat. Daarop staat de naam van de Maserati waarop de fiets is geïnspireerd, evenals het bouwjaar van het model in kwestie.

3500 GT

De 3500 GT was in 1957 de eerste Maserati die op grote schaal werd geproduceerd. Er waren destijds twee prototypes. Rond één daarvan, het White Lady-concept, is de fiets ontworpen. Het stalen frame en de voorvork hebben daarom een glanzende, witte laag. De 3500 GT heeft voorts een klassiek Engels stuur dat in de jaren vijftig op veel sport- en vakantiefietsen zat. De lugs zijn zorgvuldig afgewerkt en alle gebruikte onderdelen zijn van Italiaanse makelij.

250s

De 250s uit 1957 stond bekend als sportwagen met een grotere motorcapaciteit die in races nog beter moest kunnen wedijveren om de prijzen. Ook in de fietsvariant van de 250s klinkt het competitieve karakter door. De fiets heeft dezelfde rode kleur als de sportwagen en een Sevilla-stuur. Daarop nemen fietsers een sportievere houding aan. De framehoogte en afmetingen van de wielen zijn per fiets af te stemmen op de wensen van de aanstaande eigenaar.

450s

De 450s, gekend om zijn langwerpige belijning, deed ooit mee aan de 24 Uur van Le Mans, maar kampte al na vier ronden met een transmissieprobleem. De bouwer herzag het ontwerp, maar de wagen zou nooit meer in competitie treden. Deze daarop geïnspireerde Maserati-fiets met vintage looks heeft een lichtrode kleur en een kromgebogen stuur met zwarte handgrepen voor een zo sportief mogelijke uitstraling. In het lederen zadel zijn met de hand de logo’s van Maserati en Montante verwerkt.

Ghibli

De vierde Maserati-fiets is ontleend aan de Ghibli. Deze auto, vernoemd naar de zuidelijke wind in Libië, werd in 1967 in productie genomen en wist snelheden te behalen van meer dan 260 kilometer per uur. De fietsversie van de Ghibli is er in een diepzwarte kleur met een nagenoeg recht stuur. Er is gestreefd naar een exclusief design, passend bij Maserati. Zo is op de glanzende, verchroomde balhoofdplaat het logo van Maserati gegraveerd en geëmailleerd.

Montante

Maserati heeft voor dit project bewust gekozen voor een samenwerking met Montante, omdat dit Siciliaanse bedrijf in staat is om vintage stijl, elegantie en sportiviteit op een dusdanige manier te combineren die past bij Maserati. Daarnaast hebben beide bedrijven veel overeenkomsten, zoals de Italiaanse wortels en het gevoel voor finesse. In 2011 brachten Maserati en Montante met de 8CTF ook al een single speed op de markt. Die limited edition (tweehonderd stuks) was geïnspireerd op de Maserati waarmee Wilbur Shaw in 1940 de Indianapolis 500 won. Hij zette tweehonderd ronden neer.
Meer beelden en prijzen: http://www.maseratistore.com/pt_en/bicycles.html

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts