Mijlpaal: Koninklijke Gazelle produceert 15 miljoenste fiets.

Gazelle is het jaar op bijzondere wijze begonnen. Deze maand heeft de fabrikant haar 15 miljoenste fiets geproduceerd. Het gaat om een CityZen. De fietsproductie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, onder andere door de stijgende vraag naar elektrische fietsen. De komende jaren zullen de e-bikes van Gazelle stapsgewijs veranderen in slimme, connected e-bikes.

Op dit moment maakt Gazelle jaarlijks circa 250.000 fietsen. Zo’n 35 procent bestaat uit e-bikes. “Binnenkort produceren we mogelijk zelfs meer e-bikes dan gewone fietsen. Door de elektrificatie wordt de fiets een serieus alternatief voor veel verplaatsingen. De gemiddelde woon-werkafstand, bijvoorbeeld, is 15 kilometer. Met de elektrische fiets en speed pedelec zijn ook deze en nog langere afstanden prima te overbruggen. Zeker nu er meer keuze is in de financiering – je kunt kopen, leasen en afbetalen – worden elektrische fietsen interessant voor een nog breder publiek”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Connected e-bikes
Gazelle is marktleider in e-bikes en doet er alles aan om koploper te blijven. Achter de schermen werkt de fabrikant aan connected e-bikes, fietsen met sensoren en andere slimme technologie. “De ontwikkeling van het ‘internet of things’ heeft ook ons op ideeën gebracht. Alles en iedereen is straks real-time gekoppeld aan internet, dus ook onze fietsen. Er komen mogelijkheden bij: je bent straks beter beschermd tegen fietsdiefstal en de e-bike meldt zichzelf als onderhoud noodzakelijk is.

Tevens zullen trends als bike sharing en bike rental een boost krijgen, omdat dat met slimme fietsen en online toepassingen net wat gemakkelijker gaat”, zegt Ferdi Ertekin.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts