Mountainbikers genieten van luxe op elektrische Uproc7 van FLYER

De elektrificatie in fietsland zet door. Niet alleen de ‘gewone’ stads- en toerfietsen zijn er in een e-versie, ook in het sportieve segment rukt de elektrische ondersteuning op. De Uproc 7 8.70 FIT is één van de meest geavanceerde elektrische mountainbikes van dit moment. Een korte voorstelling van dit paradepaardje van FLYER.

Moesten we een jaar of tien geleden nog wennen aan de e-bike op de fietsstroken, tegenwoordig weten we niet beter of ze rijden overal in onze straten. De elektrische mountainbike is op dit moment bezig met net zo’n inburgering in Nederland, zij het op de bospaden. In landen als Frankrijk en Zwitserland is de e-mountainbike al langer ongekend populair, vooral onder sporters voor wie het een te grote opdracht is om zonder hulp boven op de heuvel te komen. Maar ook onder mensen die de funfactor wat groter willen maken.

FLYER heeft met de Uproc7 een uitgebreide serie van zes e-mountainbikes in huis. De fabrikant van elektrische fietsen, met Zwitserse roots, weet als geen ander wat voor helse uitdagingen mountainbikers op hun pad kunnen krijgen. En dus werd als uitgangspunt genomen dat de fietsen de meest ruwe terreinen moeten aankunnen. Niet alleen als het bergop gaat, maar ook als er pittige afdalingen opdoemen. Mede dankzij de krachtige ondersteuning, extra brede banden en grote veerweg zijn steile hellingen en afdalingen totaal geen probleem.

Drie van de Uproc7-modellen zijn voorzien van FLYER Intelligent Technology (FIT), het handelsmerk van FLYER. In dit systeem zijn alle componenten van de elektrische mountainbike (motor, accu, bediening en display) samengebracht. Dit is op zo’n manier gedaan dat ze onderling optimaal communiceren. FIT verbetert niet alleen het gebruiksgemak en de ervaring van de fietser, maar zorgt ook voor meer veiligheid en een pak luxe. Op het display kunnen mountainbikers een schat aan informatie en interessante cijfertjes aflezen.

Neusje van de zalm

Het neusje van de zalm uit de Uproc7-familie is de Uproc7 8.70 FIT, een fiets met een goede wendbaarheid en dito wegligging. Zoals de naam al doet vermoeden heeft FLYER bij deze mountainbike gebruikgemaakt van het FIT-systeem waarin alle componenten in goede harmonie samenwerken. Een ander sterk punt is de geïntegreerde aandrijving van Panasonic met twee versnellingen (een optie op de 7 6.30 FIT en 7 8.70 FIT, 200 euro). Dit zorgt, in combinatie met het FIT-systeem, voor behoorlijk wat klimcapaciteit. Met haast speels gemak gaan mountainbikers in de eerste versnelling omhoog, ook als het echt steil wordt.

Extra luxe is het feit dat mountainbikers bij de versnellingen kunnen kiezen tussen handmatige en automatische bediening. In het laatste geval genieten fietsers optimaal comfort. Als het toerental zakt, dan signaleert de fiets dat met behulp van slimme sensoren die de cadans en snelheid meten. De mountainbike schakelt vervolgens vanzelf een tandje lichter. Wie toch zelf wil schakelen, gebruikt de ergonomische bediening op het stuur. Op het daaraan gekoppelde display valt af te lezen in welke versnelling men rijdt. Ook is andere belangrijke ritinformatie daarop terug te vinden.

Loading

Total
0
Shares
2 comments
  1. goeiemiddag, kan ik ergens de omschrijving vinden van wat de FIT-technologie exact inhoudt. Wat zijn de verschillen met een gewone Flyer-fiets? Alvast bedankt.

Geef een reactie
Related Posts