Er bestaat maar 1 fietshelm voor jou. Wat nu?

Het is ondertussen 2 jaar verplicht, die helm op de snelle e-bikes oftewel speed pedelecs. Wat zien we in het straatbeeld? En welke imago heeft de fietshelm vandaag, ook voor de gewone fiets?

Wanneer we het imago van de fietshelm in vraag stellen, dan impliceren we ook dat het mogelijks een slecht imago heeft. En dat is ook wel zo. De helmplicht bestaat voor snelle e-bikes en speed pedelecs. Creëren we met die plicht geen pejoratief idee van die helm? Nog steeds hebben we het idee dat een fietshelm eigenlijk niet moet, dus dat doen we dan maar ook niet. Of, dat die helm wel moet, dus wanneer ik het niet doe, maak ik kans op een boete. Kies vooral zelf of je een fietshelm draagt of niet. Stel je eigen veiligheid in vraag, zonder dat iemand of een instantie dat voor jou bepaalt. Verder dan dat gaan we hier ook niet op in. Ben je op zoek naar een fietshelm? Lees dan zeker verder.

De fietshelm, nooit meer dezelfde.

1 helm, 3 maten, met een plastic sluiting. Logisch toch dat ie niet comfortabel zit. En dat is nog steeds het idee dat leeft wanneer we een helm (moeten) kiezen. Een aankoop van een snelle e-bike gaat gepaard met een aantal accessoires. Zijn we bijna rond? Dan komt de klant met de laatste topic: ‘de fietshelm’. “Ach ja, hebben jullie ook een fietshelm voor mij? Dat is namelijk verplicht.”

Vandaag is de fietshelm een leuk accessoires geworden (nog niet bij de gebruiker, wel in de branche). Het aanbod is groot, het comfort is 100 keer beter.

Er bestaat maar 1 fietshelm voor jou.

100 fietshelmen in de winkel. Meet je hoofdomtrek, bepaal je maat en probeer ze allemaal. Yep, ook die mooie roze. Dat model is misschien wel de meest geschikte voor jou. Bestel gewoon een ander kleurtje. De fiets, afgesteld op jouw maat, dus ook die helm moet volledig passen.

Investeer in je fietshelm.

Comfort kost geld. Koop geen fiets van 6.000 euro met een helm van 50 euro. Koop ook geen fiets van 999 euro en een helm van 50 euro. Koop wel een fiets van 999 euro met een helm van 150 euro. Koop ook een fiets van 6.000 euro met een helm van 150 euro.

Bij het ontwerp van een fietshelm kruipt heel wat research. Niet alleen in het materiaal, maar ook de vorm speelt een belangrijke rol. Zo merk je bijvoorbeeld het verschil tussen een e-bike-helm en een sportieve helm: de ene overlapt je slapen, de andere houdt meer rekening met verluchting.

Hoe duurder, hoe beter? Neen, helemaal niet. Vergelijk het gerust met je fietszadel. Voor de ene, zit ie perfect. De ander krijgt last na 20 kilometer.

En als laatste …

Laat je adviseren door een lokale fietshandelaar. Hij kent het ruime aanbod en geeft je info over het gebruik van de helm. Liever een fietshelm online kopen? Ok. Wees dan wel kritisch en stuur hem terug wanneer hij niet -helemaal- past. Je riskeert dan ook dat je 10 helmen moet terugsturen.

Loading

Total
0
Shares
Related Posts