Record-omzet voor Kruitbosch in 2017.

Kruitbosch kijkt terug op een zeer succesvol 2017. “Een enorme groei in Cortina e-bikes, kinderfietsmerk Alpina, dat wederom marktleider in Nederland is en een hoge waardering van dealers,” verklaart Chris Kruitbosch.

Het Zwolse familiebedrijf voert een consistente strategie waarin innovatie en nauwe samenwerking met de dealer centraal staan. Dit resulteerde in een record omzet van 87 miljoen euro in 2017.

Grootste groei in e-bikes

De verbeterde Cortina e-bike collectie is enthousiast ontvangen bij dealers én consumenten. Directeur Chris Kruitbosch: “We richten ons op jongeren, forenzen en ouders met jonge kinderen. Cortina is het eerste merk dat e-bikes speciaal voor deze jonge doelgroep ontwikkelde. Met als resultaat dat we de grootste stijger in e-bikes in de branche zijn.”

Win-win

Kruitbosch werd door dealers hoog gewaardeerd, vooral als het gaat om het complete assortiment van de groothandel en de juiste en snelle levering. De bestelmomenten zijn in 2017 verruimd terwijl de bezorgtijd en leverbetrouwbaarheid gelijk is gebleven. Cortina kreeg een mooi rapportcijfer in het jaarlijkse BOVAG-onderzoek, een groei van een 7.1 naar een 7.3. “We geloven in de kracht van de dealer en willen zo een win-win situatie creëren,” aldus Kruitbosch. In het sportsegment heeft Kruitbosch het afgelopen jaar daarnaast een aantal nieuwe sportmerken toegevoegd, waaronder Novatec en FLR.

Meest gezocht

Dat de consument Cortina ook goed weet te vinden, bevestigen de scores op het gebied van social media en Google-zoekvolume. Cortina is het meest gezochte fietsmerk in Nederland. Volgens Kruitbosch wordt er ook over Cortina het meest positief van alle fietsmerken gecommuniceerd op social media.

Ambitie

In 2018 zal Kruitbosch de Cortina e-bike collectie verder uitbreiden, de nieuwe Kruitbosch Portal met nog meer bestelgemak introduceren, verdere internationale stappen zetten en zal de focus blijven liggen op innovatie en een duurzame samenwerking met de dealer.

 

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts