REVIEW: Sigma Buster 100 vs. Buster 600 – Zien of gezien worden.

De Sigma BUSTER-serie werd uitgebreid. Na de BUSTER 200 en de BUSTER 600 komt Sigma nu ook met de BUSTER 100. De allerkleinste van de familie. Verhoudingsgewijs past hij perfect in het rijtje. Met een lichtprestatie van 120 lumen en 35 meter lichtbereik is hij perfect voor sportieve korte avondritten of wanneer je de stad in wil ‘s avonds.

Maar is hij ook geschikt voor het grotere werk? Is hij geschikt om je mtb-parcours te verlichten zodat jij tot 100 meter ver kan zien? Het antwoord is heel simpel: Neen. Maar da’s ook niet de bedoeling. Daarvoor heb is er de BUSTER 600.

Met de Sigma Buster 100 wordt je gezien.

Met de Buster 600 wordt je gezien, maar zie jij ook alles.

Om je een realistisch beeld te geven tussen de BUSTER 100 en de BUSTER 600 maakten we deze filmpjes. Met de 100 wil ik geen afdaling doen in de Franse Alpen. Links: Sigma BUSTER 600, rechts: Sigma BUSTER 100.

Plaatsen we beide modellen op een muur, zien we weinig verschil. Het licht is 6 keer sterker en dat verschil zie je pas wanneer je op een afstand van 20-30 meter staat.

Sigma BUSTER 100 – prijs-kwaliteit TOP!

Zo klein en zoveel power. Straf wat Sigma hier heeft ontworpen. Als enige Sigma-Powerlamp heeft de BUSTER 100 een permanente verlichte bedieningsknop. Heel handig wanneer je in het donker je licht op een andere stand wil zetten. Naast de 3 intensiteit-standen (Power 120 lumen, Standaard 60 lumen, Eco 30 lumen) beschikt de BUSTER 100 over 3 knippervarianten: normaal knipperen, snel knipperen en een flashmodus (SOS).

Met de eco-stand op kan de BUSTER 100 10 uur power geven. Hij is op te laden via USB en is in 2 uur terug helemaal vol. Hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat de BUSTER 100 solide aanvoelt. Ondanks de prijs, heb je echt een kwaliteit-licht vast. Want die prijs, die komt op 24,95 euro. Sterke prijs als je’t ons vraagt!

Sigma BUSTER 600 – WAT.EEN.BEEST

Een pak groter, een pak krachtiger. Dat zie je onmiddellijk op bovenstaande filmpjes. Ook deze heeft een stevige lichtgevende bedieningsknop. Deze BUSTER geeft licht tot 100 meter en gaat zo’n 13 uur lang mee in eco-modus. Logisch dat hij wat groter uitvalt. Deze is perfect voor een nachtelijke sportieve rit. Prijs: 99,95 euro

Conclusie

Zoek je een eenvoudig demonteerbaar voorlicht voor een avond-fietstocht, kies de BUSTER 100. Voor die prijs vind je nergens een beter model.

Ben je mtb-er, racer en fiets je vaak ‘s avonds, kies de BUSTER 600. Hij kost een pak meer. Het verschil is dan ook gigantisch.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts