Slim achterlicht, ontwikkeld door een Gentse start-up.

De vele fietsongevallen waarmee we geconfronteerd worden via de media hebben ons aan het denken gezet!

Ook sinds we zelf ons rijbewijs haalden, beseften we pas hoe moeilijk het soms is om fietsers op te merken in het verkeer. Daar willen wij verandering in brengen!” zegt Aïsha van Vélumo.

“Wij willen ervoor zorgen dat iedere fietser ten allen tijde met een veilig gevoel de weg op kan!

Om die reden hebben Aïsha De Grauwe, Guillaume Bonte, Maarten Dewulf, Nick Verstraeten en Liesbeth Claus,  5 studenten aan de Arteveldehogeschool, een intelligent fietsachterlicht ontwikkeld. Dit fietslicht maakt de fietser beter zichtbaar in verschillende weersomstandigheden en verkeerssituaties. Zo knippert het fietslicht bijvoorbeeld als een autobestuurder nadert om op die manier het normale patroon van branden te onderbreken om zo de aandacht van de autobestuurder maximaal op te eisen. Daarnaast zal het fietslicht automatisch oplichten wanneer het begint te schemeren en harder branden bij mistig weer of regen. Zo hoef je je fietslicht nooit meer handmatig in te schakelen, zelfs niet in slechte weersomstandigheden. Tot slot maakt het fietslicht ook geluid en begint het hevig te knipperen wanneer de fietser gevallen is om zo de aandacht te trekken van eventuele omstaanders.

In eerste instantie zal het fietslicht enkel beschikbaar zijn voor elektrische fietsen.

“Elektrische fietsen zijn immens populair en als je bovendien je fiets steeds oplaadt, valt het fietslicht nooit zonder batterij! Zeker interessant voor de vergeetachtigen onder ons!”

Aïsha van Vélumo. 

De eerste prototypes zijn reeds klaar en worden nu volop getest om een perfect product te kunnen afleveren. De studenten zijn nog op zoek naar mogelijke partners om hun fietsachterlicht op grote schaal te kunnen produceren. Op naar een veilig verkeer!

Website: www.velumo.be

E-mail: info@velumo.be  Telefoon: +32 490 43 80 73

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts