Slimmer en veiliger: eCargo Bikes met Bosch aandrijving

Stuttgart/Reutlingen – De eCargo Bike is niet alleen een onmisbaar onderdeel van de stedelijke mobiliteit van morgen. Hij wordt ook nu al steeds populairder als duurzaam alternatief voor de auto. Het is een lifestyle-product geworden dat vooral veel te zien is op de fietspaden en straten in trendy stadswijken. Om goede redenen: bakfietsen stoten geen luchtverontreinigende stoffen uit en combineren geluidsvrijheid en een kleine voetafdruk met de mogelijkheid van flexibele, grondstofbesparende en zelfbepaalde mobiliteit.

De voordelen van het smart systeem kunnen nu ook worden gebruikt bij de eCargo Bike

Bosch eBike Systems is de drijvende kracht achter deze ontwikkeling en maakt bakfietsen nog veiliger en gemakkelijker om mee te rijden – met het smart systeem. De nieuwste systeemgeneratie voor eBikes met volledig verbonden componenten en nuttige functies zorgt voor nog meer comfort, veiligheid en duurzaamheid. eCargo-bikers kunnen hun bakfiets over-the-air updaten en tegelijkertijd gebruikmaken van nieuwe functies.  

“We ondersteunen de mobiliteitstransitie door de eCargo Bike slimmer en veiliger te maken”, aldus Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems. “De bakfiets is – mede dankzij onze producten en functies – een echt alternatief voor de auto.”

Gemakkelijker wegrijden en comfortabeler vervoeren

De Cargo Line is nu ook beschikbaar in het smart systeem en levert met een koppel van maximaal 85 Nm een krachtige maar natuurlijke ondersteuning in elke rijsituatie. Zelfs als de eCargo Bike volgeladen is met boodschappen of kinderen, is het transport eenvoudig. De speciaal voor deze drive unit ontwikkelde Cargo-modus biedt ondersteuning tot 400 procent van het eigen vermogen en zorgt ervoor dat eBikers ook onder volle belasting soepel en comfortabel wegrijden en accelereren. Als je een steile helling op moet, kun je met één druk op de knop ondersteuning krijgen van de smart loopondersteuning, waarmee je de eBike comfortabeler en veiliger een helling op kunt duwen. De geïntegreerde functie Hill Hold voorkomt ongecontroleerd achteruit- of bergafwaarts rollen. De accu PowerPack 725 is bijzonder praktisch voor langere transportroutes of op weg naar een picknick in het park. Deze heeft de grootste energie-inhoud van alle Bosch PowerPacks en maakt zo een bijzonder grote actieradius mogelijk, zelfs met een zware lading.

Extra veiligheid bij het rijden, remmen en stallen

Vooral als je met kinderen onderweg bent of veel boodschappen hebt gedaan, is het optimale remvermogen van de eCargo Bike belangrijk voor de veiligheid in het verkeer. Om eBikers in staat te stellen nog veiliger te remmen in kritieke remsituaties, heeft Bosch eBike Systems speciaal voor bakfietsen de ABS Cargo ontwikkeld. Dit kan voorkomen dat het voorwiel blokkeert, de remafstand verkorten en de kans op een ongeval verkleinen.

De functie eBike Alarm zorgt ook voor beveiliging van de fiets. Het dient als extra digitale diefstalbeveiliging naast het mechanische slot bij het stallen van de eCargo Bike en is na de eerste installatie met een gps-verbinding altijd actief als het eBike-systeem is uitgeschakeld. Als eBike Alarm kleine bewegingen detecteert, reageert de functie met meerdere korte waarschuwingstonen als afschrikking. Bij sterkere bewegingen waarschuwt eBike Alarm de omgeving met een duidelijk waarneembaar alarmgeluid voor de poging tot diefstal en stuurt het een melding naar de smartphone. Tegelijkertijd begint de tracking-functie de locatie van de eBike te bepalen. Om eBike Alarm te kunnen gebruiken, moet de functie eBike Lock in de eBike Flow-app zijn geactiveerd en de nieuwe ConnectModule in de eBike zijn geïnstalleerd. De sleutel tot digitale diefstalbeveiliging is de eBike Flow-app voor de smartphone.

Eenvoudige navigatie en routeplanning

De eBike Flow-app stuurt ook alle functies van het smart systeem aan en biedt bovendien navigatie en routeplanning, zodat bijvoorbeeld de weg naar het nieuwe, hippe café gemakkelijk te vinden is. In combinatie met de SmartphoneGrip, die van je smartphone een eBike-display maakt en deze stevig aan het stuur bevestigt, kunnen eCargo-bikers al hun rijgegevens in de gaten houden. Met de LED Remote kunnen ze tijdens het rijden functies als de navigatie of het ritscherm oproepen zonder hun handen van het stuur te hoeven halen.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts