Studenten willen bakfiets veiliger.

Vier studenten uit Leuven zetten zich in voor meer veiligheid in het verkeer, ze zorgen voor meer zichtbaarheid van de bakfiets. In het kader van hun Banaba opleiding Management en ondernemen richtten deze studenten de start up C-Light op. C-Light ontwikkelt zijverlichting die op iedere bakfiets past.

De start-up merkte op dat de standaard fietsverlichting niet voldoende is om een goede zichtbaarheid van bakfietsen te garanderen. Dit werd, samen met het stijgende aantal fietsongevallen in België, de aanzet van hun idee. Al snel werd duidelijk dat er vaak kinderen betrokken zijn bij deze ongevallen, hier willen ze verandering in brengen. (Bron: Vias Institute)

Om hun steentje bij te dragen aan een veilige fietsomgeving staan ze in voor een betere zichtbaarheid van bakfietsen. “Het is een feit dat bakfietsen hun opmars maken, en dit vooral in steden. Bakfietsen worden vooral ingezet voor het vervoer van kinderen en boodschappen, ook bedrijven maken meer en meer gebruik van dit type transportmiddel.” zegt Lotte Torney.

“Het is leuk dat ik via deze weg mijn passie voor ondernemen kan uitoefenen. Samen met mijn team ga ik iedere uitdaging aan.”

Arno Theys

C-Light stelt met trots hun C-Strip voor. “Het is een Neon LED verlichtingsstrip die door de consument thuis kan bevestigd worden. Het product heeft een universeel karakter waardoor het op iedere soort bakfiets en fietskar past. De combinatie van LEDverlichting met een reflecterende uitstraling, slimme sensoren en een oplaadbare batterij zijn typerend aan ons product.” getuigt Lisa Verkinderen. Voor de ontwikkeling en een snelle productie laten de vier jonge ondernemers zich bijstaan door een aantal experts. De zijverlichting is verkrijgbaar per pakket van twee strips via hun eigen website (C- light.be).

Lotte, Lisa, Arno en Yorick vormen het dynamische team van C-Light. De groep bestaat uit een leuke mix van kennis en vaardigheden. “We gaan deze uitdaging met veel motivatie en plezier aan. Let’s light up your Cargo bike!”, klinkt het.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts