Swapfiets introduceert eBike in Gent.

Swapfiets introduceert een nieuwe versie van haar  elektrische fiets, de Power 7 e-bike, in België.  De vorige versie was al beschikbaar in Antwerpen en Brussel. Daar wordt het aanbod nu vergroot. Swapfietsabonnees uit Gent krijgen voor het eerst de kans om voor een e-bike te kiezen. De nieuwe e-bike met zeven versnellingen is een betrouwbare mobiliteitsoplossing om zorgeloos lange afstanden door de stad of naar werk te overbruggen. Voor een vast bedrag per maand garandeert Swapfiets een steeds werkende fiets, herstellingen en service inbegrepen.

Elke Van den Brandt, de minister van mobliteit van het Brussels Gewest, is daar alvast erg blij  mee. In Brussel is de Swapfiets e-bike momenteel het populairst, mede door de geografie van de stad.

Brussel telt vandaag meer fietsers dan ooit, in alle vormen en maten. Om nog meer mensen op de fiets te krijgen, is het belangrijk dat we in onze straten voor voldoende ruimte en veiligheid zorgen, maar ook dat het aanbod aan fietsen zo gevarieerd mogelijk is, zodat iedereen kan kiezen voor het systeem dat het beste bij hem of haar past. Zo houdt Swapfiets het midden tussen de aankoop van een fiets en de lossere deelsystemen. Dat hun aanbod aan e-bikes verder wordt uitgebreid, is erg goed nieuws voor wie er nu nog tegen opziet om de Brusselse heuvels te bedwingen.

Lange afstanden overbruggen

Met een maximumsnelheid van 25 km/u en een actieradius van 145 kilometer is de nieuwe Swapfiets Power 7 uitermate geschikt voor langere afstanden en mensen die in de stadsrand wonen. De geïntegreerde batterij is bovendien uitneembaar – weliswaar enkel met een sleutel – waardoor opladen ook heel makkelijk in huis kan. Dat is een groot voordeel voor wie in de stad woont, zonder garage of fietsenstalling.

Met onder andere een licht aluminium frame en anti-lekbanden dien superzacht rijden, is het nieuwe model van Swapfiets sterk en comfortabel. Swapfiets biedt de e-bikes in abonnementsvorm aan. Voor 75 euro per maand krijg je een e-bike met de allernieuwste techniek die het altijd doet, service en reparaties inbegrepen. De prijs is erg interessant voor wie de vergelijking maakt met de (hoge) aankoopprijs van een e-bike.

Toegenomen populariteit elektrische mobiliteit in Europa

Met haar nieuwe e-bike biedt Swapfiets een aantrekkelijk alternatief voor het openbaar vervoer. 

Swapfiets zag de voorbije maanden al een sterke toename in de algemene interesse in de e-bike én in het aantal pre-orders voor de nieuwe e-bike. Dat waren er  alleen al, in België 700. Daarom heeft de Nederlandse scale-up de productie verhoogd, en  wordt het aantal Europese steden waar de e-bike beschikbaar is flink uitgebreid. Swapfiets biedt de Power 7 vanaf nu aan in 26 steden, voorheen was dit slechts in acht steden.

https://www.vivocyclo.com/2020/06/12/de-fietssector-in-belgie-uitdagingen-kansen-en-moeilijkheden/

Thomas Schiltz, district manager Belgium van Swapfiets:

“De mobiliteit in onze steden verandert ontzettend snel, mede door de coronacrisis. Met deze verbeterde Power 7 en het bijbehorende abonnement, beantwoorden we aan de nieuwe mobliteitsbehoefte van de inwoners van Brussel, Antwerpen en Gent. Die nood aan alternatieve en groene vervoersmiddelen zien we ook elders in Europa. Vandaar ons vergrote aanbod in Nederland, Duitsland en Denemarken en onze geplande uitbreiding naar Londen, Parijs en Milaan.”

Swapfiets heeft de ambitie om de nummer één te worden in micromobiliteit in abonnementsvorm. In enkele Europese steden lanceerde het bedrijf recent ook een e-Kick (een elektrische plooistep) en lopen er tests met een e-Scoot (een elektrische bromfietds).

Via de website en app van Swapfiets is een gedetailleerd overzicht te vinden van de beschikbaarheid voor iedere stad.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts