Tip. Syntra bedrijfstraining: accutesters voor e-bikes

Vivocyclo was te gast bij SYNTRA Midden-Vlaanderen. Deze keer in Sint-Denijs-Westrem (Gent) voor een stoomcursus van één dag rond accutesters voor e-bikes. De cursus is in eerste instantie gericht naar fietshandelaars en hun personeel. Al is een fietsenthousiasteling uiteraard ook meer dan welkom.

De specifieke opleiding

De batterij is de bron van de elektrische fiets, de motor, het hart. In principe is de batterij het allerbelangrijkste onderdeel. Daarom gaat er heel veel aandacht naar en krijgen ook bedrijven veel feedback om de batterijen beter te maken. Bedrijven ontwikkelen systemen om de activiteit van de batterijen uit te lezen. Zo is er de Battery Condition Test die aan de hand van een extern apparaat en specifieke software de batterijen uitleest en advies geeft voor herstelling, de specifieke plaats van het probleem situeert of een print-out maakt voor de leverancier / producent.

Het aanbod elektrische fietsen is groot, maar is tegelijkertijd ook in sterke ontwikkeling. Producenten en leveranciers kunnen het onderhoud van batterijen niet zelf blijven doen. Bijscholing van fietshandelaars is dus cruciaal.

Onze persoonlijke bevindingen

De vraag naar deze opleiding was groot en werd daarom meteen tweemaal georganiseerd. Da’s goed, want 10 man tijdens zo’n intensieve training is ideaal. Meer hoeft niet. De training vertrekt vanuit een algemene voorkennis elektriciteit. Zo wordt heel snel de wet van Ohm uitgelegd, maar kennis van het begrip ‘elektriciteit’ is broodnodig. Van daaruit gaat de opleiding verder naar de type batterijen om uiteindelijk te kunnen werken met de Battery Condition Test. De opleiding bestaat dan ook uit een groot deel ‘lezen van grafieken’. Het interpreteren van het resultaat van de verschillende testen, da’s uiteindelijk waar het om gaat en daar wordt het meeste aandacht aan besteed, in de praktijk en in theorie. We concluderen dat deze opleiding een zeer sterke meerwaarde is en broodnodig is om als fietsvakhandelaar verder te gaan en op de hoogte te blijven van deze innovatie binnen de fietsensector.

Zelf zo’n opleiding volgen.

Er is een nieuwe cursus voorzien op 12 oktober. Inschrijven kan via deze link: http://www.syntra-mvl.be/opleiding/batterijconditietest-elektrische-fiets

Verder biedt SYNTRA Midden-Vlaanderen meer dan 500 praktijkgerichte en professionele opleidingen aan, zowel avond- als dagopleidingen. In het fietsaanbod komt niet enkel het technische aspect aan bod. Je wordt er klaargestoomd als ondernemer en fietsspecialist. Zo krijg je zowel in de langlopende avond- als in de dagopleiding een uitgebreide cursus bedrijfsorganisatie. Die lessen bereiden je dan voor tot vakhandelaar in je eigen zaak.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts