Toscane, de mooiste omgeving om te fietsen EN te ontspannen.

Ter voorbereiding van de eerste week in Toscane (www.thecycletrip.com), gingen we er eerst een kijkje nemen. We geven je inkijk in een van de mooiste fietsomgevingen ter wereld: Toscane.

Etappe 1: Pisa – San Gimignano

Het is zaterdagochtend en de drukte van de stad Pisa geeft je meteen een reden om de stad te ontvluchten en het stille Italiaanse ‘platte’land in te duiken. Denk aan een geel-groen-gekleurd landschap met enkele woningen, tal van wasdraden en de bejaarde Italiaanse koppels die goedkeurend knikken wanneer je met je stalen ros voorbij zoeft. Van Pisa tot Pontedera is het een 25-tal kilometer fietsen, een ideale opwarming voor de komende dagen. Vanuit Pontedera zet je koers richting het middeleeuwse Volterra (gekend van de imposante stadsmuur). Vanuit Volterra is het nog zo’n 27 kilometer richting San Gimignano, het “Manhattan van Toscane”: Bewonder ‘s avonds de 13 klokkentorens van San Gimignano en geniet van een rooskleurige zonsondergang over het wondermooie Toscane.

 

Etappe 2: San Gimignano – Siena

Op dag twee treed je voor de eerste keer in de voetsporen van landgenoten Tiesj en Wout. Je hoort het goed, tijdens de tweede etappe rijd je op het eerste deel van de legendarische Strade Bianche. Vanuit San Gimignano vertrek je voor zo’n 60-tal kilometer richting Murlo, een prachtig dorpje dat met haar bruin-gekleurde huisjes zo tot een museum kan behoren. Na de tussenstop in Murlo rijd je nog ongeveer 25 kilometer verder richting het oud-Romeinse Siena. Laat je omverblazen door het impressionante Piazza del Campo en kies een gezellig restaurantje in één van de zijstraatjes voor een op-en-top Toscaanse avondmaal. A sunday well spent!

 

Etappe 3: Siena  – Montepulciano – Siena 

De derde etappe van The Cycle Trip maakt een zuidelijke lus en keert ‘s avonds terug naar Siena. Je pikt enkele mooie stroken van Strade Bianche mee en kan er je energiedrankje inruilen voor een lokaal wijntje op een gezellig terras in de wereldbefaamde wijndorpjes Montepulciano en Montalcino. Heb je toch wat last van stijve benen? Geen zorgen, op maandag kan je gerust in Siena blijven en een dagje aan het zwembad liggen of wat cultuur opsnuiven in het nabijgelegen stadscentrum. La vita è bella!

 

Etappe 4: Siena – Firenze 

De vierde en laatste rit vertrekt vanuit Siena naar Firenze. Tussen deze twee steden ligt de Chianti-streek met als hoogtepunten Radda in Chianti en Greve in Chianti. Deze etappe is een ware een streling voor het oog. Verwacht je op elk moment aan kalender-uitzichten. De heuveltoppen worden bekleed door wijn- en oliehuizen en de ongerepte natuur op de begane grond geeft je de indruk dat de tijd hier een aantal eeuwen stil is blijven staan. Drink in het gezellige Radda een cappuccino en zet de tocht verder richting Greve in Chianti. Geniet in het iets toeristischere Greve de Chianti nog van een heerlijke Stracciatella Gelato en zet de koers richting het majestueuze Firenze energiek in. Flaneer ook de laatste avond door de schilderachtige straatjes en laat je overdonderen door wat deze stad allemaal te bieden heeft.

Zelf beleven?

Op woensdag 5 september word je vanuit Firenze terug naar de luchthaven van Pisa gebracht om daar je vlucht richting België te nemen. 

Een absolute aanrader! Een ticketje voor The Cycle Trip bemachtig je al voor slechts 390 euro.

Alle info op: www.thecycletrip.com

 

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts