Fietsdiefstal verleden tijd? TrackR Bravo.

Wat is TrackR Bravo?

De TrackR Bravo is een product, iets groter dan een stuk van 2 euro waarmee je, aan de hand van de bijhorende app je persoonlijke bezittingen niet vergeet. Sleutels, je smartphone, je portemonnee neem je altijd mee. Ben je onderweg, dan zorgt de Bravo ervoor dat je deze zaken niet vergeet.

En wat nog?

Nog veel meer. De TrackR Bravo richt zich tot, let op: sleutels, portemonnee, rugzak, sportzak, fiets, camera, auto, huisdieren, drone, bril, hoofdtelefoon, headset, kledij, vliegers, laptop, bagage, agenda, handtas, afstandsbediening, skateboard, ski’s, snowboard, surfboard, tablet, paraplu, waterfles. Da’s heel veel en voor elke van deze accessoires is er, blijkbaar een speciale instelling voor de app. Je selecteer tijdens de set-up een van de accessoires. De verschillen zijn ons helaas niet duidelijk geworden.

Hoe?

De TrackR Bravo registreert via Bluetooth hoe ver je smartphone verwijderd is. Je smartphone doet hetzelfde. Da’s wel handig. Zo vergeet je zeker je sleutels niet, wanneer je je huis verlaat of meldt je smartphone het vergeten van je portemonnee. Dit voor je persoonlijke bezittingen rondom je persoonlijke levenssfeer.

Wat met de fiets, auto, bezittingen waarbij Bluetooth geen bereik meer heeft? Dan rekent TrackR Bravo op andere Bravo’s. Wanneer het product, je fiets, je auto in het bereik komt van een andere Bravo, seint hij dit door naar jouw smartphone. Dit gebeurt via het Crowd GPS netwerk.

Hoe meer gebruikers, hoe effectiever de Bravo werkt. We bekijken het huidige bereik van TrackR Bravo. Dit is vandaag al groot, wereldwijd.

De laatste afbeelding is Gent, België. We zien een 25-tal gebruikers, niet voldoende om een effectief en betrouwbare tracking te registreren. We testten, maar krijgen geen connectie, niets verwonderlijk.

Dus, ook tegen fietsdiefstal?

Dat wordt beweerd. Je gestolen fiets terugvinden kan, maar pas wanneer de Bravo in de buurt komt van een smartphone die de TrackR app geïnstalleerd heeft. We gaan ervan uit dat dit in Seattle, Verenigde Staten (thuisstad TrackR) wel werkt. In België kan je, enkele maanden, jaren wachten tot je een melding krijgt op je smartphone dat je fiets werd geregistreerd. Tegen dan, heb je reeds een andere smartphone of is de batterij van de Bravo plat (terwijl die wel een jaartje meegaat).

De kans dat je je fiets toevallig tegenkomt lijkt ons groter.

En de app?

Die is bijzonder gebruiksvriendelijk. Gewoon even ‘pairen’ en je kan ermee verder. De instellingen zijn eenvoudig aan te passen en kan gemakkelijk switchen naar een ander accessoire. Het is uiteraard ook mogelijk om meerdere TrackR toestellen te koppelen.

Conclusie?

De markt van track-devices wordt steeds groter. We zien alsmaar meer toestellen die niet rekenen op SIM kaarten en waarbij het energie-verbruik sterk omlaag gaat. Da’s mooi. De TrackR Bravo is zo’n toestel. De batterij gaat max. een jaartje mee en zo’n batterij kost enkele euro’s. Dat vinden we fantastisch.

Montage is niet eenvoudig. Aan je sleutelbos vastmaken, is eenvoudig. Wil je het ergens op monteren, dan is de sticker niet sterk genoeg en geraak je gegarandeerd je TrackR kwijt. Hiermee wordt hopelijk rekening gehouden bij de opvolger.

TrackR profileert zich als oplossing voor meer dan je sleutels of portemonnee. En dat klopt niet. We raden het dus niet aan om je fiets ermee een extra beveiliging te bieden tegen diefstal. Daarvoor zal je ontgoocheld zijn. Reken er alvast niet op.

Voor de fiets dus niet. Voor je fietssleutels wel.

Meer info: www.thetrackr.com

Loading

Total
0
Shares
7 comments
  1. wat indien. ik ben planner van een transportmaatschappij. al mijn chauffeurs hebben een smartphone mee. ik monteer dat schijfje in hun vrachtwagen. kan ik dan altijd zien waar ze zitten?

    1. Hoi Marc, de Trackr is ideaal voor je sleutelbos, smartphone of laptop. Zoek je iets voor chauffeurs, dan raden we je de SAFETY GUARD IA aan. Zoek maar even op in Google. Succes!

  2. Dit werkt niet zo als men verteld. Fiets die weg is ergens KM ver weg is. Vind je niet terug.
    Want Bluetooth Gaat maximaal 80-100 meter vrij veld. en zelfs minder binnen de muren en ander obstakels.
    Enige handig voor je sleutelbos binnen 0-100 meter. de rest is bedrog.

Geef een reactie
Related Posts