Trek lanceert volledig nieuwe elektrische bakfiets

16 februari 2023 – Trek heeft vandaag de gloednieuwe bakfiets gelanceerd: de Fetch+ 4. Deze elektrische bakfiets maakt deel uit van de nieuwe Fetch+ familie waaronder ook een nieuwe longtail cargo e-bike behoort. De fietsen zijn de nieuwste toevoeging aan Trek’s groeiende aanbod van elektrische fietsen en zijn bedoeld om gezinnen te helpen meer te fietsen en de auto vaker te laten staan.

De Fetch+ 4 is de geheel nieuwe elektrische bakfiets met een grote laadbak waar kinderen en bagage in passen. De Fetch+ 4 is de ultieme fiets ter vervanging van de auto en biedt plaats aan maximaal vijf kinderen en/of veel vracht. Standaard worden er twee zitjes in de bak meegeleverd, compleet met gordels en gespen voor extra veiligheid. Optioneel is er ook een bankje in de bak toe te voegen voor nog meer passagiers, of een babystoeltje voor de allerkleinste passagier. Het maximale laadvermogen voor de bak is 80 kg.

Deze geheel nieuw ontworpen bakfiets door de Resource & Development afdeling van Trek in Harderwijk beschikt over een robuust kabelbesturingssysteem voor betere stuureigenschappen en makkelijker manoeuvreren in krappe bochten. Als het weer omslaat, kunnen rijders een optionele regenhoes toevoegen die de voorbak volledig bedekt en de passagiers blij en drooghouden. Een verstelbare zadelpen met remote controle voor het eenvoudig instellen van de zadelhoogte en een verstelbare stuurpen dragen bij aan een comfortabele fietshouding. De MIK HD-achterdrager, die ook geschikt is voor een kinderzitje, maakt deze bakfiets helemaal af. Tot slot is de dubbele fietsstandaard makkelijk te bedienen en zorgt deze veilig voor stabiliteit bij het in-en uitstappen van de kinderen.

De bakfiets heeft een 750 Wh Bosch PowerTube accu en een krachtig Bosch Smart System Cargo Line aandrijfsysteem (250 W, 85 Nm) waarmee je snelheden tot 25 km/u kunt aanhouden. De smartphone-controller laadt de telefoon draadloos op en werkt met een intuïtieve Trek-Bosch app. De fiets is verder voorzien van een geruisloze en onderhoudsarme Gates CDX-riemaandrijving met CVT-naaf voor zorgeloos en soepel schakelen, een verende voorvork en krachtige hydraulische remmen met vier remzuigers.

De Fetch+ 4 is te krijgen voor een adviesverkoopprijs € 7.999,- en is verkrijgbaar wereldwijd via Trek’s uitgebreide dealernetwerk.

TREK

Trek is een toonaangevende fietsenfabrikant uit Amerika waar noviteit, kwaliteit en design samenkomen. 

De vier decennia die volgden vanaf onze oprichting in 1976 hebben meer innovatie gekend dan de voorgaande vierhonderd jaar. Fietsen zijn niet immuun gebleken voor deze explosie van technologische vooruitgang. Trek heeft altijd vooropgelopen op dit gebied door continu de grenzen ter discussie te stellen van wat er mogelijk is met een fiets. Onze toewijding aan het principe van voortdurende progressie en het vasthouden aan onze basisprincipes om fietsen te bouwen waar mensen van houden en waar we volledig achter staan, heeft ons gebracht op het punt waar we nu staan. Maar we weten dat we nog veel meer kunnen doen. Deze wereld heeft de fiets nu meer dan ooit nodig. En Trek bouwt mee aan een betere wereld door het maken van deze eenvoudige en elegante vervoermiddelen. Ride Bikes. Have Fun. Feel Good.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts