VAUDE introduceert eerste fietstas van volledig gerecyclede basismaterialen

  • Eerste VAUDE-fietstas van volledig gerecyclede basismaterialen  
  • Inclusief achterplaat van verpakkingsafval van Duitse huishoudens  
  • Grote stap richting circulaire economie  
  • Perfect voor dagelijks gebruik  
  • Vanaf oktober 2021 in de winkels verkrijgbaar

Met de ReCycle Pro Single fietstas luidt VAUDE een nieuw tijdperk in: de fietstas bestaat volledig uit gerecyclede basismaterialen. Dat de kunststof achterplaat volledig uit Duits verpakkingsafval bestaat, is een marktinnovatie.

Het thema klimaatbescherming is in het dagelijks leven niet meer weg te denken, of het nu gaat om het puur vermijden van afval, om recycling of om productielocaties en innovatieve productiemethoden. 

VAUDE verlegt derhalve de grenzen binnen de fietstassenbranche en wijst met de nieuwe ReCycle Pro Single nieuwe wegen voor een duurzame en innovatieve product-toekomst. Zo veel recycling in een fietstas was er nog nooit: ”De stof van onze fietstassen is nu volledig gemaakt van gerecyclede materialen. De grote innovatie is bovendien dat wij nu ook een achterplaat van gerecyclede materialen kunnen maken”, bevestigt Clément Affholder, Project Manager Innovations VAUDE.

Vernieuwende fietstas gemaakt van gerecycled afval

Om state of the art knowhow en uitgebreide expertise op het gebied van circulaire economie aan boord te halen, is VAUDE een samenwerking aangegaan met Interseroh, één van de toonaangevende milieudienstverleners voor het sluiten van productkringlopen, materiaalkringlopen en logistieke kringlopen, alsook met APK, een in 2008 opgericht innovatief bedrijf voor recyclingtechnologie.

Interseroh produceert daarbij gerecyclede kunststof van post-consumer afval uit de gele bak resp. gele zak in Duitsland, waarvan de achterplaat van de tas is gemaakt. APK maakt zeer zuivere recyclingproducten van het afval van de productie van meerlaagse PA/PE-folies voor verpakkingen, voor de bevestigingshaken van de ReCycle Pro Single.

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts