Vivocyclo sprak met Traxio, opvolger van Federauto.

TRAXIO is sinds juni 2015 de nieuwe naam van FEDERAUTO. Die naamswijziging was belangrijk omdat mobiliteit multimobiliteit werd. Met vernieuwende technologieën en een bredere kijk dan enkel de autohandel, werd het broodnodig om alle mobiliteit-sectoren (opnieuw) te vertegenwoordigen.

Alle sectoren.

Traxio vertegenwoordigt de automobiel sector. Zowel handelaars, herstellingsdiensten, services (o.a. takeldiensten) enzovoort. Ook de fietsensector is wat hen boeit en wat blijkt…? Die branche heeft het keihard nodig.

Traxio en de Fietsenbranche.

“De sector is zo sterk aan het veranderen dat er nood is aan duidelijkheid”, legt Guy Crab uit (General Secretary Traxio). Het aanbod van fietsen is nog nooit zo verscheiden en dat zorgt voor verwarring als we de wetgeving erbij halen. Denk maar aan  e-bikes en speedpedelecs. Wat is vereist? Nodig of aangewezen? Traxio zorgt voor duidelijkheid en structuur aan de fietshandelaars, distributeurs en producten.

Voor de fietshandelaar.

Ook consumenten moeten hiervan op de hoogte zijn. Maar die stap moet gebeuren via de handelaars. Fietshandelaars staan vaak met hun neus op de feiten en zien door het bos de bomen niet meer. Fietsregistraties gebeuren via de importeur en ook die weten niet hoe ze het moeten aanpakken. Ook om te kunnen innoveren en meegaan in de fietsevolutie, moeten ze perfect op de hoogte zijn van de wettelijke voorschriften.

Welke fietsen moet ik verzekeren? Welke fietsen moeten een nummerplaat krijgen?

Lidmaatschap.

Wanneer je je aansluit, als handelaar, distributeur of producent bij Traxio, begeleiden zij je in het proces van de innovatieve fietswereld.

Meer info: Traxio

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts