Vlaanderen-fietsland.be in een volledig nieuw jasje!

Samen met het nieuwe fietsseizoen lanceert Vlaanderen-Fietsland.be de vernieuwde fietsroute-planner. Net op tijd voor zij die aan de hand van deze tool hun fietstochten plannen.

Volledig nieuwe fietsrouteplanner

De fietsrouteplanner kreeg een volledige facelift. De planner is nu volledig responsive, wat betekent dat hij nu ook goed werkt als je via smartphone of tablet naar de planner surft. Daarnaast zijn er een paar nieuwe functies toegevoegd:

 • Je kan je uitgestippelde routes opslaan. Hiervoor heb je wel een Vlaanderen Fietsland-account nodig, die je hier gratis kan aanmaken. Opgelet: wie al een account had op de vorige Vlaanderen Fietsland-versie, moet nu een nieuwe account aanmaken. Als je ingelogd bent en je surft naar de routeplanner, zie je aan de rechtse kant onderaan de optie ‘route opslaan’ staan. Als je na het uitstippelen van een route deze optie kiest, geef je een naam en korte beschrijving voor de route waarna je de route in je account plaats. Je kan deze opgeslagen routes later terug opvragen door in te loggen en in het navigatiemenu te klikken op ‘Mijn-account > mijn routes’.
 • Eens je een route uitgestippeld hebt, kun je de route downloaden als GPX, printen of downloaden op smartphone. Deze opties staan nu gegroepeerd onder de knop ‘download, print of deel’. Hier is een nieuwe functie toegevoegd: je kan een route nu makkelijk delen met anderen. Je ziet deze optie als je op de knop ‘download, print of deel’ hebt geklikt. Kies dan voor ‘deel route’, waarna er een link wordt gegenereerd die je kan delen met anderen. Als je deze link volgt, wordt de route die je wilt delen uitgetekend op de routeplanner. Je kan de route ook onmiddellijk delen via Facebook of Twitter.
 • Het afdrukken van een route vanuit de routeplanner is ook geoptimaliseerd. Je kan voor het afdrukken kiezen of je al dan niet de Points of Interest wilt afdrukken. De afdruk zelf is ook compacter en overzichtelijker geworden.
 • Er zijn nog heel wat kleine aanpassingen gebeurd die je tijdens het plannen van een wandeltocht zeker zal opmerken.

Nieuwe fietsnetwerken en knooppunten

Er is voor 2016 heel wat veranderd aan het fietsnetwerk in Vlaanderen. West-Vlaanderen heeft zijn fietsnetwerk volledig vernieuwd. Met 3.180 km fietsnetwerk en 1.045 knooppunten telt het fietsnetwerk eindeloos fietsplezier. Deze vernieuwingen zijnallemaal terugte vinden op onze routeplanner. Maar dat is niet alles: voor het eerst hebben we ook aansluiting gemaakt met 2 aangrenzende fietsnetwerken: Picardisch Wallonië en een stukje Zeeland. Samen goed voor meer dan 2.000 kilometer extra fietsplezier.

De fietsrouteplanner: http://www.vlaanderen-fietsland.be/routeplanner

Loading

Total
0
Shares
1 comment
 1. ik heb meer dan een jaar deze app op mijn smartphone .
  nu vragen ze mijn account.
  zeggen ze is niet juist ,en dat kan niet .
  ik betaald voor die app.
  groetjes nico

Geef een reactie
Related Posts