Zonder omwegen naar de bestemming: de display Kiox 300 van Bosch krijgt navigatiefunctie

Om eBikers in de toekomst gemakkelijker hun bestemming te laten bereiken, heeft Bosch eBike Systems een navigatiefunctie toegevoegd aan de display Kiox 300. De update is gratis te downloaden in de eBike Flow-app.

Veiliger en zorgelozer eBiken dankzij navigatiefunctie

Met de nieuwe navigatiefunctie helpt de Kiox 300 je om je weg te vinden. Het display toont het verloop van de route in de vorm van een lijn. Tijdens het fietsen stelt het beeld op de display zich automatisch in op de bewegingsrichting. Extra aanwijzingen bij elke afslag met nauwkeurige afstandsinformatie maken het gemakkelijker om de weg te vinden – ongeacht welk scherm op dat moment wordt weergegeven. Tijdens het fietsen stelt het beeld op de display zich automatisch in op de bewegingsrichting. Zo worden eBikers niet onnodig afgeleid en kunnen ze zich volledig op het fietsen concentreren. Dankzij de hoge displayresolutie kan je alle informatie snel tot je nemen.

Om eBikers in staat te stellen de route en hun eigen kracht beter in te schatten, toont de Kiox 300 hen de afstand tot de bestemming. In combinatie met de LED Remote geeft het display ook informatie over de tijd tot de bestemming en de geschatte aankomsttijd. De LED Remote en Mini Remote maken ook een ergonomische bediening van de navigatiefunctie mogelijk – zodat je de handen veilig aan het stuur houdt.

Fietsers kunnen zelf een route samenstellen in de eBike Flow-app en kiezen uit de drie routeprofielen Daily (dagelijkse ritten), Leisure (recreatieve tochten) en eMTB (eMTB-trails). Of ze kunnen zich laten inspireren door de app komoot: het enige wat ze vooraf moeten doen, is eenmalig hun komoot-profiel koppelen met de eBike Flow-app en de gewenste route importeren. Daarna wordt alle route-informatie continu via Bluetooth door de eBike Flow-app naar de Kiox 300 verzonden. Na de update kunnen de geïmporteerde routes zonder beperkingen worden gebruikt voor navigatie met de Kiox 300.

Geavanceerde activity-tracking geeft een gedetailleerd overzicht van fietsgegevens

Na de update biedt de Kiox 300 sportieve fietsers extra functies waarmee ze hun trainingen kunnen optimaliseren: tot nu toe werden trapfrequentie, vermogen en calorieverbruik geregistreerd bij automatische activity-tracking. Na de update toont het display nu ook de huidige hoogte, de gereden hoogtemeters en de maximale hoogte. Bovendien kunnen eBikers via het display inzien of ze op dat moment boven of onder hun persoonlijke gemiddelde vermogen en gemiddelde trapfrequentie fietsen. Dankzij de update worden nu ook de respectieve gemiddelde waarden weergegeven om de motivatie tijdens de training verder te verhogen. De gemiddelde waarden zijn gerelateerd aan activiteiten en worden bij een nieuwe activiteit gereset.

Schakeladvies zorgt voor langer fietsplezier

Om eBikers efficiënter te laten fietsen en energie te laten besparen, geeft de Kiox 300 – net als het display Intuvia 100 – door middel van een schakeladvies aan wanneer het tijd is om een versnelling hoger of lager te schakelen. Zo zitten ze altijd in de optimale versnelling en kunnen ze nog langer van de flow genieten.

De Kiox 300 is onderdeel van het smart systeem van Bosch. De update is te downloaden via de eBike Flow-app. De eBike Flow-app staat klaar in de betreffende app store om gratis te downloaden.

Bosch eBike Systems

Loading

Total
0
Shares
Geef een reactie
Related Posts