Van boekhouder tot fietsenmaker

Veeloo. Dat is het verhaal van Jens De Mulder, ex-boekhouder en nu full-time fietswereld-verbeteraar. Zijn concept? Met Veeloo wil Jens e-bikes op een persoonlijke manier tot bij de klant brengen mét begeleiding. Van de eerste kennismaking over het testen van de fiets tot het uiteindelijke onderhoud ervan. Om dit te kunnen realiseren heeft Jens zijn eigen fietsmerk ‘Veeloo’ uit de grond gestampt. Daarnaast werkt hij samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun project? Het aanbieden van e-bikecursussen rond verkeersveiligheid, met theorie en natuurlijk uitgebreid testen achteraf.

Wij spraken met Jens, over zijn projecten en over hoe hij vandaag tegen de e-bike aankijkt: 

Jens De Mulder won onlangs de Bebike-award voor beste starter

“Ik was meer dan tien jaar lang actief op de boekhoudafdeling van Adecco. Daarnaast was ik in bijberoep aan de slag als webdesigner. Enkele partners waarmee ik toen samenwerkte waren actief in de fietsbranche, elk op hun eigen manier. Door hen bezig te zien heb ik hun enthousiasme gewoon overgenomen. Toen ik de kans kreeg om met Veeloo te starten heb ik niet te lang moeten nadenken.”

“Ik ben met Veeloo gestart omdat ik vond dat er nood was aan een degelijke ondersteuning en opleiding in het gebruik van de elektrische fiets. E-bikes worden nog te vaak als gevaarlijk bestempeld, onterecht. Alles start bij een goede begeleiding.”

“Het is daarom dat wij onze klanten van begin tot eind begeleiden bij hun keuze. We komen langs om de voorkeuren en modellen te bespreken, de fiets te leveren en ze samen uit te testen. Door die eerste rit samen neem je meteen een grote onzekerheid van de klant weg. En die vinden de persoonlijke begeleiding super. Ze verschieten er soms zelfs nog van: ‘Amai, jullie komen aan huis?’, krijgen we dan vaak te horen.”

Veeloo en VSV voor veiligheid

Met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft Veeloo nu een partner te pakken om op grotere schaal e-bikecursussen aan te bieden. Enkele jaren geleden heeft Jens cursussen gevolgd in Nederland rond fietsbegeleiding en mobiliteit. Hij zag dat er bij ons nog niet zulke inspanningen geleverd werden en vond z’n partner in het VSV. Op de cursus die zij organiseren wordt onder andere besproken hoe je als fietser het best een rondpunt oprijdt, hoe je uit de dode hoek van vrachtwagens blijft en hoe je veilig het verkeer in kunt met een elektrische fiets. “E-bikes verdienen de stempel van “gevaarlijk” niet. Als je mensen opleidt maak je het verkeer veiliger.”, aldus, Jens De Mulder, Veeloo.

Alle opleidingen van het VSV vind je hier.

Trap tegen de schenen?

“We leveren de fietsen aan huis en begeleiden de klant. Ik weet dat niet elke fietsenmaker dat doet of kan doen, maar ik denk niet dat ik daar iemand mee tegen de schenen schop. Het gaat hier meer om de veiligheid van de fietsers in het verkeer. Niet zozeer over concurrentie tussen fietsenmakers. Ik denk dat er in Vlaanderen werk genoeg is in de fietsbranche, het komt erop aan je te onderscheiden van de rest.”

Loading

Total
0
Shares
Related Posts