B2B? Ondernemen is vertrouwen geven.

Als je het een beetje slim aanpakt, dan breng je de ene na de andere opdracht binnen. Het gebruik van sociale media, op een slimme manier, geeft je meer potentieel. We hebben het over B2B ondernemen. Online netwerken, geeft je mogelijkheden. We leggen je uit waarom:

We hebben het over B2B ondernemen. Ben je dus gestart met, bijvoorbeeld een fietslease-aanbod? Mooi zo. Er zit helaas geen enkel bedrijf te wachten op jouw voorstel. Je probeert je aanbod zo goed mogelijk te presenteren, je schakelt een communicatiepartner in en hoopt op het beste. Zo gaat het dus niet. Dat mooie voorstel is uiteraard van groot belang, maar zo’n partnership vraagt vertrouwen en dan is persoonlijk contact vereist.

Verkopen? Dat doe je best niet, maar uiteindelijk wel. Vertel een verhaal. Gebruik een testimonial waarbij je het succes van de ene gebruikt om een ander te overtuigen. Dat heet niet ‘verkopen’, dat is overtuigen. Hetzelfde? Neen. We zitten in een actuele branche, waarbij het ondertussen wel duidelijk is dat de fiets heel wat voordelen heeft. Iedereen weet dat, alleen moet die geschikte partner zich nog aanmelden. En dat, ben jij.

Maak en geef het tijd.

Een sterke voorbereiding, een deftig onderzoek, nagaan hoe het bedrijf in elkaar steekt, vraagt tijd. De meerwaarde van dat onderzoek is groot en vertaalt zich in ‘vertrouwen’. Bereid je voor op antwoorden als ‘We hebben geen bedrijfsfietsen nodig, de afstanden zijn te groot.’ – Je hebt reeds bekeken wat de afstanden zijn die de werknemers elke morgen afleggen en die zijn niet klein, maar perfect via ‘die route’ te overbruggen.

Een investering van die orde vraagt bedenktijd. “Heb je nog vragen? Je kan me steeds bereiken.” De zin die vaak ten onrechte gebruikt wordt. “Mag ik je echt om 3u ‘s nachts bellen?” – “Ja, zeker!” (- geen enkele persoon doet dat). Geef het dus tijd en pols pas na een tweetal weken of je nog iets kan betekenen in het fietsverhaal.

Make it personal.

Een persoonlijk aanbod, schept alweer, vertrouwen. “We keken naar de afstanden, de regio, de aantal gebruikers, de extra mogelijkheden en kwamen uit op deze fiets voor jouw bedrijf.” “Gelukkig zitten jullie op een locatie die voor ons uiterst toegankelijk is. We kunnen dus heel snel ter plaatse zijn, mocht er zich een probleem voordoen.” Maak een standaard info-bundel waar je de kop kan wijzigen in het nieuwe voorstel enzovoort.

Gebruik sociale media voor nieuwe contacten.

Connecteer met de juiste personen online. Tip: LinkedIn Premium geeft je mogelijkheden, die als gratis gebruiker niet kunnen. Na grondig onderzoek: “Ik ben founder van … en ik heb een aantrekkelijk voorstel op basis van ‘bedrijf’. Ik vermoed (niet zeker – want zo goed ken je het bedrijf nu ook niet) dat ik jullie kan helpen inzake bedrijfsfietsen. Het lijkt me daarom interessant om eens af te spreken. Wat denk je?”

Vertel het verhaal van je eerste, tweede project. In video, tekst of beeld. Wil je je lease-verhaal ook verder doortrekken naar Vlaanderen, investeer in experten op vlak van video en storytelling. Laat hen jouw verhaal vertellen. Interviews van de werknemer en werkgever die tevreden zijn met de keuze, zijn goud waard om je bedrijf op een hoger niveau te tillen.

Heb je vragen of advies nodig voor jouw fietsproject? Stuur ons een mailtje of bel 0474 91 33 16.